O nama

Kantun kulture - centralno mjesto kulture u Gradu Trogiru

Kantun kulture novo je mjesto kulture u gradu Trogiru.

Osnovan je kao podružnica je Pučkog otvorenog učilišta Trogir, kao edukacijsko-kulturni centar u kojem će se odvijati prvenstveno kulturni, ali i različiti drugi programi.

Zgrada negdašnjeg zadružnog doma, a kasnije Pučkog otvorenog učilišta i Kina, potpuno je obnovljena i pretvorena u dvoranu s gledalištem od 310 sjedećih i 200-tinjak stajaćih mjesta i opremljena za različite kulturne događaje: kino-projekcije, kazališne predstave, koncerte, književne i slične događaje. Također može služiti kao konferencijski ili sajamski prostor, te prostor za razne edukacijske projekte poput radionica ili predavanja.

Misija Kantuna kulture jest da popularizira kulturu u svojoj sredini i tako utječe na cijelu društvenu klimu grada i odnos građana prema kulturnim i umjetničkim djelatnostima, ali i prema baštini kao temelju nacionalnog i lokalnog identiteta. Kuntun kulture također je i mjesto međugeneracijske povezanosti jer njeguje ozračje otvorenosti za sve građane kako bi ga doživljavali kao prostor u kojem za svakoga postoji odgovarajući kvalitetan sadržaj – od djece i mladih do umirovljenika.

 

 

 

SLIJEDI NA PROGRAMU

Skip to content